Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 30 жовтня по 05 листопада 2020 року

Із 30 жовтня по 05 листопада 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 419 перевірок на 234 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 509 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 138 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 128 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 7 млн 215 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій складає 5 млн 170 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 833 тис. гривень.

      Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

     Дніпропетровська область

     Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Кривбасводоканал» на суму 668 тис. 983 грн. за забруднення земельних ресурсів площею 108 м2 внаслідок скиду каналізаційних вод. Матеріали направлено до Металургійного ВП Криворізького ВП ГУНП в Дніпропетровській області.

     Житомирська область

     Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПП «Чайківка» на суму 1 млн 78 тис. 91 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних організованих джерел викидів.

         Миколаївська область

     Інспекцією у Миколаївській області проведено розрахунок збитків на суму  
1 млн 666 тис. 700 грн. за пошкодження до різного ступеня росту дерев та кущів різного породного складу в кількості 6896, внаслідок пожежі площею 570 га, на території земель природно-заповідного фонду Природного заповіднику загальнодержавного значення «Єланецький степ». Матеріали направлено до Миколаївської обласної прокуратури для встановлення винних осіб та відкриття кримінального провадження.

     Сумська область

     Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ОДАП «Охтирський агролісгосп» на суму 1 млн 474 тис. 492 грн.
за незаконну рубку лісу під час проведення санітарно-вибіркової рубки дерев
не відведених в рубку, не тих порід та діаметрів в кількості 103 шт. Матеріали направлено до Управління Служби безпеки України в Сумській області.

      

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці