Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 6 по 12 листопада 2020 року

З 06 по 12 листопада 2020 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 424 перевірки на 212 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 534 протоколи про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 158 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 122 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 8 млн 696 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 9 млн 500 тис. гривень. Стягнуто збитків в добровільному та примусовому порядку на суму 7 млн 271 тис. гривень.

 

     Дніпропетровська область

     Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг» на суму 7 млн 103 тис. 989 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Претензію сплачено в повному обсязі в добровільному порядку.

     Тернопільська область

     За зверненням Чортківської місцевої прокуратури направлено позов до Господарського суду в інтересах держави в особі Інспекції у Тернопільській області до ДП «Чортківське лісове господарство» про стягнення 1 млн 140 тис. 944 грн. шкоди заподіяної  внаслідок несанкціонованої рубки дерев без наявності лімітів та дозволів на спеціальне використання природних ресурсів в межах територій та об’єктів ПЗФ загальнодержавного значення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці