Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 16 квітня по 22 квітня 2021 року

З 16 по 22 квітня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 984 перевірки на 384 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1163 протоколи про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 323 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 321 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 63 млн 3 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 56 млн 923 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
218 тис. гривень.

 

       Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Місто Київ

      Інспекцією Столичного округу  проведено розрахунок збитків ПрАТ «ЗБВ-1» на суму 1 млн 964 тис. 930 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без відповідного дозволу.

       Хмельницька область

       Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ХКП «Спецкомунтранс» на суму 54 млн 607 тис. 679 грн. за забруднення поверхневих вод ставка, що знаходиться в мкр. Озерна в місті Хмельницький, фільтратом полігону твердих побутових відходів. Матеріали направлено до ГУНП в Хмельницькій області.

       Чернівецька область

       Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків на суму 3 млн 3 тис. 638 грн. за незаконне користування надрами невідомими особами, а саме вибірки піщано-гравійної сировини, за межами земель водного фонду, об’ємом 2979,8 м3 на території Острицької сільської ради Чернівецького району в адміністративних межах Горбівського старостинського округу №2. Матеріали направлено до ГУНП в Чернівецькій області.

       Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Герцаївське держспецлісництво АПК» на суму 871 тис. 417 грн. за незаконну порубку 87 сироростучих та сухостійних дерев. Матеріали направлено в Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ в Чернівецькій області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці