Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 23 квітня по 29 квітня 2021 року

З 23 по 29 квітня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 855 перевірок на 366 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1232 протоколи про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 299 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 308 тис. гривень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 24 млн 199 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 22 млн 108 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
633 тис. гривень.

 

       Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Вінницька область

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 468 тис. 376 грн. ДП «Тульчинський райагроліс» ВОКСЛП Віноблагроліс за незаконну рубку дерев в кількості 145 штук різних порід та діаметрів на території Тульчинської об’єднаної територіальної громади. Матеріали направлено до слідчого управління ГУНП у Вінницькій області для приєднання до кримінальної справи.

Дніпропетровська область

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Фінбізнес груп» на суму 2 млн 85 тис. 917 грн за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу.

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПрАТ «Інгулецький ГЗК» на суму 2 млн 246 тис. 20 грн за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу.

Закарпатська область

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Ужгородське ЛГ» на суму 630 тис.186 грн. за незаконну рубку, пошкодження до ступеня припинення та не припинення росту, пошкодження природного росту та підросту дерев в загальній кількості 84 штуки. Матеріали направлено до Управління СБУ в Закарпатській області.

Місто Київ

Інспекцією Столичного округу  пред’явлено претензію  ПрАТ «ЗБВ-1» на суму 1 млн 964 тис. 930 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без відповідного дозволу.

Київська область

Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Комунальному підприємству Броварської міської ради Броварського району Київської області «Броваритепловодоенергія» на суму 684 тис. 480 грн. за забруднення земельних ресурсів  внаслідок неорганізованого скиду зворотних вод з каналізаційно-очисних споруд КП «Броваритепловодоенергія» на землі с/г призначення площею 38400 кв.м.  Матеріали направлено до НП в Київській області Броварського районного управління поліції та Броварської окружної прокуратури.

Львівська область

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТзОВ «Сотеко» на суму 636 тис. 904 грн. за забір підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами. Готуються матеріали для скерування до Львівської обласної прокуратури.

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Сокальському міському комунальному підприємству водопровідно-каналізаційного господарства на суму 750 тис. 21 грн. за забір підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами. Матеріали направлено до Львівської обласної прокуратури.

Одеська область

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ВК «Екологія» на суму 11 млн 300 тис. 250 грн. за забруднення земельної ділянки площею 60000 кв.м, а саме полігон твердих побутових відходів не оснащений системою вилучення та знешкодження фільтрату.

Хмельницька область

Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ВП «Війтовецький елеватор» ТОВ «Зерно Автотрейд» на суму 761 тис. 452 грн. за здійснення наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності дозволу. Матеріали направлено до ГУНП в Хмельницькій області.

Черкаська область

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на суму
634 тис. 127 грн. за незаконне вирубку дерев невстановленими особами в кількості 345 штук різних порід та діаметрів в адміністративних межах Будищанської сільської ради. Матеріали направлено до в Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці