Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 30 квітня по 13 травня 2021 року

З 30 квітня по 13 травня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 1087 перевірок на 453 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1214 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 368 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 296 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 61 млн 904 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 31 млн 289 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
1 млн 767 тис. гривень.

       Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Вінницька область

      Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму
3 млн 164 тис. 689 грн. ДП «Тульчинський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс» за незаконну рубку дерев в кількості 231 штука різних порід та діаметрів на території Тульчинської об’єднаної територіальної громади. Матеріали направлено до слідчого управління ГУНП у Вінницькій області для приєднання до кримінальної справи.

      Проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 563 тис. 20 грн. ДП «Іллінецьке лісове господарство» за незаконну рубку дерев в кількості 309 штук різних порід та діаметрів на території Іллінецької об’єднаної територіальної громади. Матеріали направлено до управління СБУ у Вінницькій області для відкриття кримінального провадження.

      Дніпропетровська область

      Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Фінбізнесгруп» на суму 11 млн 711 тис. 562 грн. за засмічення відходами 3 земельних ділянок загальною площею 3764,64 кв. м.

       Проведено розрахунок збитків та пред’явлено 4 претензії ПАТ «АРСЕЛОРМІТТАЛ КРИВИЙ РІГ» на загальну суму 13 млн 690 тис. 786 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу на різних об’єктах підприємства.

       Херсонська область

       Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Каїрському багатогалузевому госпрозрахунковому підприємству по обслуговуванню сільського населення «Промінь» на суму 799 тис. 564 грн. за забір підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами.

       Черкаська область

       Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на загальну суму 24 млн 412 тис. 37 грн. за засмічення та забруднення, невстановленими особами, земельних ділянок загальною площею 2688,75 кв. м невідомою сумішшю сірого кольору на території колишнього ВАТ «Городищенський цукрорафінадний завод».  Матеріали направлено до ВП № 2 Черкаського РВП ГУНП в Черкаській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці