Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 14 травня по 21 травня 2021 року

      З 14 по 21 травня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 936 перевірок на 384 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1119 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 274 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 235 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 12 млн 931 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 9 млн 681 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
2 млн 826 тис. гривень.

       Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Житомирська область

      Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено дві  претензії Брусилівській селищній раді на загальну суму 3 млн 862 тис. 370 грн. за забруднення важкими металами та засмічення побутовими відходами земельних ділянок загальною площею 11200 кв. м на території Брусилівської селищної ради Житомирського району.

      Сумська область

      Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено три претензії  КП «Кролевецьводоканал» на загальну суму 4 млн 721 тис. 881 грн. за самовільне користування підземними водами у періоди з 14.01.2019 по 14.04.2021 років без відповідного дозволу. Матеріали з ознаками злочину скеровані до Сумської обласної прокуратури.

       Тернопільська область

       Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 388 тис. 42 грн. за несанкціоноване розміщення твердих побутових відходів на земельній ділянці в урочищі «Дубина» у с. Веселівка Білокриницького старостинського округу Кременецької міської ради. Матеріали передано до ГУНП в Тернопільській області.

       Чернігівська область

       Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 334 тис. 90 грн. за незаконну рубку невстановленими особами дерев в межах гідрологічного заказника місцевого значення «Займище» на землях Сновської міської ради Корюківського району неподалік с. Займище. Матеріали направлено до ГУНП в Чернігівській області.

        

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці