Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 21 травня по 27 травня 2021 року

З 21 по 27 травня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 1095 перевірок на 451 об’єкті державного нагляду (контролю), складено 1328 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 317 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 271 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 6 млн 449 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 915 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
665 тис. гривень.

       Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Житомирська область

      Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 41 тис. 148 грн. за забруднення ґрунтів важкими металами на земельній ділянці площею 475 кв. м за межами території ТОВ «Еко Нова» у м. Баранівка Новоград-Волинського району невстановленими особами. Матеріали направлено до Управління СБУ в Житомирській області для встановлення винних осіб.

      Херсонська область

      Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію  КП «Водолій і К» на суму 595 тис. 813 грн. за забір підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці