Держекоінспекція підписала Меморандум про співробітництво з Укртрансбезпекою

Держекоінспекція підписала Меморандум про співпрацю з Державною службою України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) для посилення контролю за дотриманням законодавства під час транспортних перевезень.

Про це повідомив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Служба (Укртрансбезпека) здійснює державний контроль за тим, щоб автомобільні та залізничні засоби перевезення дотримувались законодавства та ліцензійних умов, зокрема, під час транспортування небезпечних вантажів, зокрема, забруднюючих речовин. Недотримання правил їх перевезення може призвести до техногенних катастроф та значної шкоди довкіллю.
Крім того, Укртрансбезпека проводить технічне розслідування та аналіз причин дорожньо-транспортних пригод. Саме у цій сфері і планується залучення фахівців Держекоінспекції», - зазначив Андрій Мальований.

Він розповів, що фахівці ДЕІ будуть оперативно повідомлятися про випадки ДТП з автомобілями, які здійснювали транспортування небезпечного вантажу, та залучатися для проведення екологічної експертизи та розрахунку збитків, завданих довкіллю.

«Також Укртрансбезпека, у разі виявлення під час заходів контролю порушень природоохоронного законодавства, повідомлятиме Держекоінспекцію в оперативному порядку. Таке повідомлення буде підставою для проведення позапланових перевірок транспортних підприємств», - додав Андрій Мальований.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці