Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 18 червня по 02 липня 2021 року

      З 18 червня по 02 липня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 1720 перевірок на 635 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1821 протокол про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 530 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 500 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 36 млн 866 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 24 млн 946 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 6 млн 477 тис. гривень.

     З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності, за позовною заявою Інспекції
у Львівській області рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.

      Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      місто Київ     

      Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 509 тис. 454 грн. за самовільне зайняття земельних ділянок площею 11354 м2 на території КП «Святошинське лісопаркове господарство», що входить до складу НПП «Голосіївський». Матеріали направлено до ГУНП у м. Києві для встановлення винних осіб.

      Київська область

      Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «БІГ Енергоресурс» на суму 1 млн 86 тис. 171 грн. за користування надрами (підземними водами) без відповідного дозволу.

       Проведено розрахунок збитків на суму 6 млн 832 тис. 376 грн. за засмічення земельних ділянок загальною площею 13,499 га побутовими відходами (петпляшки, органіка, пластмаса, 4 клас небезпеки) на території с. Нові Петрівці, поблизу ВРКП «Комунальник». Матеріали направлено до правоохоронних органів.

      Кіровоградська область

      Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Знамянський комбінат комунальних послуг» на суму 868 тис. 137 грн за забруднення ґрунтових вод фільтратом.

      Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПП «Олександрія-Еко 2019» на суму 1 млн 761 тис. 380 грн за забруднення ґрунтових вод фільтратом.

      Тернопільська область

      Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Заліщицькому житлово-комунальному підприємству на суму 12 млн 987 тис. 702 грн. за засмічення та забруднення земельної ділянки твердими побутовими відходами на землях, що відносяться до земель промисловості, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Матеріали передано до ГУНП в Тернопільській області та Тернопільської обласної прокуратури.

       Проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 82 тис. 125 грн. за самовільне видобування, не встановленими особами, корисних копалин місцевого  значення, а саме супіску, загальним об’ємом 2065,6 м3 на території кар’єру між населеними пунктами Новоставці та Пилява Трибухівської сільської ради Чортківського району. Матеріали передано до ГУНП в Тернопільській області та Тернопільської обласної прокуратури.

        Харківська область

        Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Аква-Терра» на суму 1 млн 579 тис. 706 грн. за засмічення земельної ділянки загальною площею 21267,78 м2 побутовими відходами (залишки поліетилену, макулатури, скляних та харчових відходів) на території Донецької ОТГ. Матеріали направлено до ВП Ізюмського РУП ГУНП
в Харківській області.

       Чернівецька область

        Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Путильський лісгосп» на суму 3 млн 270 тис. 2 грн. за незаконну рубку сироростучих та сухостійних дерев на території природно-заповідного фонду. Матеріали направлено до Управління СБУ у Чернівецькій області.

        Чернігівська область

        Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму
601 тис. 913 грн. за незаконну рубку дерев, невстановленими особами, на землях лісового фонду ДП «Чернігіврайагролісгосп». Матеріали направлено до Чернігівського управління поліції ГУНП у Чернігівській області.

       

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці