Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 02 по 08 липня 2021 року

З 02 по 08 липня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 856 перевірок на 359 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1001 протокол про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 271 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 221 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 9 млн 31 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 4 млн 438 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 448 тис. гривень.

      Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Дніпропетровська область   

      Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму
2 млн 727 тис. 130 грн. за засмічення невстановленими особами земельної ділянки на території міста Новомосковськ твердими побутовими та медичними відходами. Матеріали направлено до Управління НП в Дніпропетровській області.

      Полтавська область

      Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Козельщинській селищній раді на суму 972 тис. 192 грн. за засмічення земельних ділянок побутовими відходами.

      Тернопільська область

      Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Копичинецькому міському комунальному підприємству «Господар» на суму 1 млн 132 тис. 50 грн. за засмічення та забруднення земельної ділянки побутовими відходами на площі 1,17 га на території Копичинецької міської ради. Матеріали передано до ГУНП в Тернопільській області та Тернопільської обласної прокуратури.      

        Харківська область

        Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Комунальному підприємству «Благоустрій» Валківської міської ради на суму 563 тис. 894 грн. за засмічення земельної ділянки загальною площею 7931 м2 твердими побутовими відходами на території Черемушнянського старостинського округу поблизу с. Піски Богодухівського району. Готуються матеріали для передачі до органів прокуратури.

        Чернігівська область

        Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 300 тис. 751 грн. за засмічення земель на території с. Загребельна Слобода Корюківського району відходами спиртової промисловості. Матеріали направлено до Корюківського РВП ГУНП в Чернігівській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці