Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 9 по 15 липня 2021 року

З 09 по 15 липня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 897 перевірок на 348 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1023 протоколи про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 277 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 242 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 8 млн 961 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 640 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 3 млн 2 тис. гривень.

     З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності, за позовною заявою Інспекції
у Луганській області рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.
 

      Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Закарпатська область   

      Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків на суму
894 тис. 562 грн. за незаконну рубку та пошкодження до ступеня припинення росту 191 дерева на території ДП «Свалявське ЛГ». Матеріали направлено до органів поліції.

       Проведено розрахунок збитків на суму 991 тис. 35 грн. за незаконну рубку та пошкодження до ступеня припинення росту, невстановленими особами,  48 дерев на території ДП «В. Березнянське ЛГ». Матеріали направлено до органів поліції.

      Хмельницька область

      Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 144 тис. 500 грн. за забруднення земельної ділянки на території Лісогринівецької сільської ради (ОТГ). Матеріали передано до ГУНП в Хмельницькій області.   

       Проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 450 тис. 67 грн. за незаконне зрізання 166 дерев різних порід у полезахисній смузі автомобільної дороги р-24, на відрізку населених пунктів Бурти та Оринин на території Кам’янець-Подільського району. Матеріали направлено до СУ ГУНП в Хмельницькій області.

        Черкаська область

        Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПрАТ «Юрія» на суму 555 тис. 243 грн. за самовільне користування надрами (підземними водами) без відповідного дозволу. Матеріали направлено до ГУНП в Черкаській області, Черкаської обласної прокуратури, Черкаської окружної прокуратури.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці