Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 30 липня по 5 серпня 2021 року

З 30 липня по 05 серпня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 733 перевірки на 302 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 689 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 184 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 175 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 7 млн 550 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 4 млн 858 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
2 млн 777 тис. гривень.

       Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

       Одеська область

       Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Фонтанській сільській раді Одеського району Одеської області на суму 2 млн 708 тис. 840 грн. за утворення несанкціонованого сміттєзвалища побутових, будівельних та промислових відходів, що призвело до забруднення земельних ресурсів амонієм, сульфатами, фосфором та нітратами, за межами села Олександрівка в районі колишнього кар’єру вапняку на території Фонтанської сільської ради.

        Харківська область

        Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП Харківської районної ради «Комуненерго» на суму 804 тис. 983 грн. за самовільне користування надрами (підземними водами) для передачі води населенню, без дозволу на користування надрами. Матеріали направлено до Харківської обласної прокуратури для відкриття кримінального провадження. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці