Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 23 по 30 липня 2021 року

З 23 по 30 липня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 885 перевірок на 332 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 955 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 282 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 244 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 19 млн 403 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 17 млн 334 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
841 тис. гривень.

      Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Вінницька область   

      Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 923 тис. 103 грн. за проведення суцільної рубки головного користування на площі 0,5 га 287 дерев різних порід та діаметрів на підставі лісорубного квитка, виданого з порушенням, на території Ялтушківської дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України в с. Черешневе Жмеринського району. Матеріали направлено до Вінницької окружної прокуратури.

       Житомирська область

       Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Житомирській обласній організації УТМР (структурний підрозділ Романівська районна організація УТМР) на суму 704 тис. грн. за незаконне добування об’єктів тваринного світу, а саме зайця русака в кількості 88 особин.

        Кіровоградська область

        Інспекцією Придніпровського округу пред’явлено претензію громадянину на суму 1 млн 584 тис. 465 грн. за незаконне вирубування дерев у захисній лісосмузі в урочищі «Первомайське» неподалік с. Байдакове Олександрійського району.

        Сумська область

        Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Сумиполімербуд» на суму 12 млн 260 тис. 548 грн. за засмічення земельної ділянки на території м. Суми. Матеріали направлено до прокуратури Сумської області.

         Проведено розрахунок збитків на суму 794 тис. 128 грн. за незаконну рубку дерев, невстановленими особами, на прибережно-захисній смузі біля водойми поблизу с. Успенка в межах Буринської ОТГ Конотопського району.

        Херсонська область

        Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 428 тис. грн. за вилов водних біоресурсів промисловими знаряддями лову – креветковими ятерями, які заборонені правилами любительського та спортивного рибальства  у Джарилгацькій затоці Чорного моря. Матеріали направлено до Скадовського районного суду Херсонської області. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці