Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 16 по 22 липня 2021 року

З 16 по 22 липня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 828 перевірок на 346 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1007 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 280 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 250 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 7 млн 473 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 млн 601 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 9 млн 560 тис. гривень.

      Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Закарпатська область   

      Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Перечинське ЛГ» на суму 575 тис. 633 грн. за незаконну рубку 48 дерев, пошкодження до ступеня припинення та не припинення росту, знищення природного підросту віком 5 років і менше, пошкодження природного підросту віком 6 і 10 років на території ДП. 

      Кіровоградська область

        Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 584 тис. 466 грн. за незаконне вирубування дерев, групою з 5 осіб, у захисній лісосмузі в урочищі «Первомайське» неподалік с. Байдакове Олександрійського району. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення передано до Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.   

        Львівська область

        Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Славське ДЛГП «Галсільліс» на суму 1 млн 235 тис. 108 грн. за незаконну рубку 200 дерев породи ялина під час сезону тиші на території Волосянківського лісництва. Матеріали направлено до Львівської обласної прокуратури.

        Сумська область

        Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Глухівський агролісгосп» на суму 852 тис. 240 грн. за незаконний поруб лісу. Матеріали направлено до Сумської обласної прокуратури.

        Херсонська область

        Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Санаторій Гопри» на суму 1 млн 405 тис. 345 грн. за добування ропи та лікувальної грязі у межах територій та об’єктів ПЗФ без оформлення відповідних дозволів та лімітів. Матеріали направлено до Херсонської обласної прокуратури.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці