Держекоінспекція та Херсонська обласна прокуратура посилюють контроль за водними ресурсами

Держекоінспекція та Херсонська обласна прокуратура посилять співпрацю в частині розслідування екологічних порушень на території області, зокрема, у сфері водних ресурсів.

Про це повідомив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований після зустрічі з представниками прокуратури.

«Особливу увагу зосередили на питанні незаконного добування корисних копалин. Зокрема, йдеться про водні ресурси, що також є копалиною місцевого значення і від збереження яких залежить добробут людей. Проблемним питанням для Херсонщини залишається масове видобування цієї надважливої копалини без дозволу на спецводокористування. Зокрема, відбувається забір термальних вод з незаконним бурінням свердловин», - зазначив Андрій Мальований.

Він також наголосив на ще одній проблемі – скиди недостатньо очищених стічних вод з комунальних та промислових підприємств. Наразі прокуратура розглядає 3 кримінальні провадження за цим напрямком.

«Найближчим часом Держекоінспекція має розпочати проведення позапланових перевірок підприємств по всій Україні, які здійснюють діяльність у прибережно-захисних смугах водних об’єктів, а також найбільших забруднювачів водних ресурсів. Очікуємо, що правоохоронні органи – прокуратура, СБУ, поліція - оперативно реагуватимуть у разі надання ДЕІ інформації про ознаки кримінальних порушень, а також під час недопусків. Це дозволить оперативно забезпечити початок розслідування справи та її доведення до кінця», - додав Андрій Мальований.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці