Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 17 по 23 вересня 2021 року

З 17 по 23 вересня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведена 841 перевірка на 348 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 1022 протоколи про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 315 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 240 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 15 млн 265 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 6 млн 125 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
545 тис. гривень.

      Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Волинська область

      Інспекцією у Волинській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Затурцівській сільській раді на суму 1 млн 179 тис. 101 грн. за засмічення земельних ділянок сільськогосподарського та лісогосподарського призначення на території сільської ради твердими побутовими відходами.

       Київська область

       Інспекцією Столичного округу пред’явлено претензію
КП «Броваритепловодоенергія» на суму 3 млн 440 тис. 142 грн. за здійснення скиду стічних вод до водного об’єкта з перевищенням встановлених у дозволі на спецводокористування нормативів гранично допустимих скидів.

       Миколаївська область

       Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 9 млн 761 тис. 63 грн. за засмічення, невстановленими особами, земельної ділянки площею 875 м2 будівельними та побутовими відходами, об’ємом 1531,25 м2. Матеріали направлено до відділення поліції № 4 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області.

        Рівненська область

        Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 86 тис. 825 грн. за незаконну рубку сироростучих та сухостійних дерев порід сосна та ялина в кількості 112 штук за межами населеного пункту с. Кідри на території Каноницької сільської ради Вараського району. Матеріали направлено до Вараського районного відділу поліції ГУНП в Рівненській області для встановлення винних осіб та внесення відомостей до ЄРДР.

       Чернігівська область

       Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків
на суму 1 млн 400 тис. 112 грн. за незаконне добування піщано-гравійної суміші (піску), невстановленими особами, обсягом 1389 м3 на території Дорогинського старостинського округу Ічнянської міськради. Матеріали направлено до Прилуцької місцевої прокуратури.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці