Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 10 по 16 вересня 2021 року

З 10 по 16 вересня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 827 перевірок на 334 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 862 протоколи про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 325 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 236 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 470 млн 614 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 462 млн 188 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
1 млн 739 тис. гривень.

      Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Дніпропетровська область

      Центральним апаратом Держекоінспекції проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг» на суму 456 млн 778 тис. 247 грн. за засмічення земельної ділянки на території цеху водопостачання енергетичного департаменту, в районі буферної ємності виявлено місце розміщення шламу агломераційних цехів, на якому здійснюється просушка шламів.

      Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензії громадянину на загальну суму 3 млн 265 тис. 458 грн., за використання земельних ділянок не за цільовим призначенням та зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу, на території с. Рудка Царичанського району. Матеріали направлено до ГУНП в Дніпропетровській області.

      Івано-Франківська область

      Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Надвірнянське лісове господарство» на суму 920 тис. 366 грн. за незаконну рубку 112 дерев на території ДП «Надвірнянське лісове господарство». Матеріали направлено до: УСР в Івано-Франківській області; Надвірнянського ВП ГУНП в Івано-Франківській області; ТУ ДБР у м. Львові. 

       Київська область

       Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків
КП «Броваритепловодоенергія» на суму 3 млн 440 тис. 142 грн. за здійснення скиду стічних вод до водного об’єкта з перевищенням встановлених у дозволі на спецводокористування нормативів гранично допустимих скидів.

       Рівненська область

       Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 841 тис. 294 грн. за незаконну рубку, невстановленими особами, 66 сироростучих дерев на землях лісогосподарського призначення, за межами населеного пункту с. Кідри на території Каноницької сільської ради Варяського району. Матеріали направлено до Варяського районного відділу поліції ГУНП в Рівненській області для встановлення виних осіб та внесення відомостей до ЄРДР.

       Чернігівська область

       Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків
на суму 3 млн 528 тис. грн. за незаконне добування піщано-гравійної суміші (піску), невстановленими особами, поблизу с. Неданчичі Любецької селищної ради Чернігівського району. Матеріали направлено до Чернігівської окружної прокуратури.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці