Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 01 по 07.02.2019

З 01 по 07 лютого 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 755 перевірок на 290 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 684 протоколи про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 125 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 121 тис. гривень.

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 19 млн 809 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 980 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 1млн 128 тис. гривень.

         Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

         Сумська область

         Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків ДП «Свеське лісове господарство» за здійснення суцільних рубок без відповідних документів  на суму 5 млн 820 тис. 374 грн.  Матеріали направлено до Управління СБУ в Сумській області.

        Найбільш резонансні події за тиждень

        Київська область

        Встановлено карантин у зв’язку з виявленням 02.02.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней у приватному домогосподарстві с. Озера Бородянського району. До карантинної зони віднесені села Озера та Луб’янка Бородянського району. В зону нагляду увійшли села Блиставиця, Здвижівка,

Буда Бабинецька, а також населені пункти Києво-Святошинського та Вишгородського районів.

         Харківська область

         01.02.19 до чергової зміни ОКЦ ГУ ДСНС України у Харківській області надійшла інформація від громадянина про те, що по вул. Світла у м. Харкові, у посадці, виявлено туші мертвих свиней. Причина загибелі, згідно результатів досліджень, ДНК вірус африканської чуми свиней.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці