Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 15 по 21 квітня 2022 року

З 15 по 21 квітня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 34 заходів контролю, складено 128 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 77 тис. гривень.До Державного бюджету стягнуто 73 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 428 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 907 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 236 тис. гривень.

З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності, за позовними заявами Інспекцій у Вінницькій та Тернопільській областях рішеннями суду обмежено (призупинено) діяльність трьох суб’єктів господарювання.

 Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Дніпропетровська область

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію АТ «Криворізька теплоцентраль» на суму 737 тис. 56 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (перевищення нормативів ГДВ). Матеріали направлено до Криворізької північної окружної прокуратури.

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію громадянину на суму 1 млн 44 тис. 565 грн. за вилов різноманітних водних біоресурсів забороненими знаряддями лову в акваторії Карачунівського водосховища поблизу с. Данилівка Криворізького району.

Кіровоградська область

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму
1 млн 3 тис. 629 грн. за незаконний вилов водних біоресурсів невстановленими особами на Камянському водосховищі р. Дніпро, на території Світловодської міської ради Олександрійського району.  Матеріали, з ознаками кримінального правопорушення, направлено до ВП №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП в Кіровоградській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці