Сьогодні Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба!

Вперше це свято відзначили два роки тому у 2020 році.  Дата запроваджена Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 19 грудня 2019 року, щоб вкотре звернути увагу громадськості на проблеми якості повітря, яким ми дихаємо. Водночас фахівці ООН наголошують, що однією з основних причин смерті та захворювань у світі, яким можна запобігти, є забруднене повітря.

На жаль, сьогодні, коли Україна внаслідок збройної агресії росії зазнає колосальних екологічних втрат, питання забруднення атмосферного повітря стоїть надзвичайно гостро. Адже, відповідно до розрахунків Держекоінспекції, з почату повномасштабного вторгнення, шкода, нанесена державі внаслідок забруднення атмосферного повітря, становить 121, 5 млрд гривень.

Прикро, що поки людство шукає шляхи вирішення проблеми забруднення повітря та намагається напрацювати інструменти для зменшення техногенного впливу на довкілля, держава-агресор росія - нищить навколишнє природнє середовище та прирікає, не лише українців, а й все людство на хвороби та смерть.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці