У результаті обстрілів Харкова зруйновано візитну карту міста - парк ім. Горького, збитки довкіллю склали понад 3,18 млрд гривень.

Фахівцями Держекоінспекції у Харківській області у середині серпня  проведено обстеження території КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького» у Харкові та зафіксовано, що 9 серпня 2022 року у результаті обстрілів, окупантами зруйновано та пошкоджено  будівлі та споруди об’єкту, чим спричинено засмічення земельних ділянок пластиком, деревиною, чорними і кольоровими металами та склом. Площа засмічення близько 55 000 м2, об’єм утворених відходів близько 16 500 м3. Крім того, російські війська знищили 73  зелених насадження на території парку. Загальна сума завданої шкоди складає понад 3,18 млрд гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Скоєне російськими військами є порушенням ст. 55 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 35 Закону України «Про охорону земель»,  ст. ст. 17, 32, 33 Закону України «Про відходи», Закону України «Про рослинний світ».

Матеріали розрахунків направлено в Оперативний штаб при Держекоінспекції та Спеціалізовану прокуратуру Харківської області.

Довідково: КП «Центральний парк культури та відпочинку ім. Горького» - парк у центрі Харкова площею понад 130 га. Був заснований у 1893—1895 роках. У 2006 р. до Дня міста була відновлена колонада на центральному вході,  а у 2007 р. — відреставрований фонтан. В серпні 2012 року парк повторно відкрито після масштабної реконструкції, тоді були замінені атракціони та проведено реставрацію приміщень.  Зокрема на території парку знаходяться декілька невеликих сцен, кінотеатр «Парк»,  дитяча залізниця, підвісна канатна дорога, тенісні корти, скейт парк, фонтани, озеро з лебедями тощо.

Ворог має відповідати за вчинені злочини на території нашої держави!

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці