Сьогодні відзначаємо Всесвітній день прибирання!

➡️Фахівці центрального апарату Держекоінспекції на чолі із першим заступником голови Дмитром Зарубою спільно з головою Деснянської районної державної адміністрації у місті Києві Дмитром Ратніковим приєднались до відзначення Всесвітнього дня прибирання “World Cleanup Day”.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.
✅️Цього року, попри погодні умови та воєнний стан, ДЕІ долучилась до міжнародної спільноти із 191 країни світу, що проводять екотолоки у своїх містах, аби нагадати, що тільки від нас та нашого ставлення до довкілля залежить сталий розвиток нашої країни, який просто не можливий без чистого навколишнього природного середовища!
🌳Сьогодні локацією для прибирання обрано одне з найулюбленіших місць відпочинку киян - парк Муромця, що знаходиться у заплавах Дніпра. І шкода, що на фоні прекрасного краєвиду рідного міста бачимо "поклади" сміття, яке лишають по собі несвідомі громадяни.
➡️Нагадаємо, що згідно з даними Держекоінспекції, саме порушення у сфері поводження із відходами є найпоширенішими серед населення. Адже за 8 місяців 2022 року державні інспектори розрахували шкоди, завданої земельним ресурсам внаслідок засмічення та забруднення, на суму понад 750 млн гривень.
🇺🇦Дякуємо всім, хто сьогодні робить нашу землю чистішою, а перш за все, ЗСУ, бо саме вони наразі проводять найголовніше прибирання у нашій державі!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці