Минулого тижня фахівці Держекоінспекції розрахували збитки, завдані державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, на суму понад 4,8 млн гривень

Протягом минулого тижня фахівцями територіальних та міжрегіональних територіальних  органів Держекоінспекції проведено 35 заходів контролю, та складено 104 протоколи про адмінправопорушення.  Водночас за порушення вимог природоохоронного законодавства, державні інспектори розрахували збитків державі та довкіллю на суму понад 4,8 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Крім того, порушники сплатили  у добровільному та примусовому порядку збитків на суму понад 1,5  млн  гривень.

Серед найрезонансніших порушень зафіксовано скид забруднюючих речовин зі зворотними (шахтними) водами зі ставка-накопичувача в б. Свідовок та р. Самара з перевищенням нормативів Регламенту відведення шахтних вод, що здійснювало ПрАТ «Павлоградвугілля». Інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області) проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію підприємству на загальну суму понад 1,64  млн гривень. Матеріали справи передано до Управління захисту інтересів суспільства і Держави ГУНП в Дніпропетровській області.

Інспекцією у Волинській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Підгайцівській сільській раді на суму понад 1,44  млн гривень за засмічення земельних ділянок твердими побутовими відходами. 

У Полтавській області фахівцями Центрального округу (Черкаська та Полтавська області) зафіксовано вилов водних живих ресурсів громадянином, який на р. Дніпро, в адмінмежах села  Самусіївка Кременчуцького району, забороненими знаряддями лову незаконно добув риби на загальну суму  понад 1,5 млн гривень.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці