Кабінет Міністрів України вніс зміни у Положення про Держекоінспекцію, розширивши ряд повноважень для розрахунку шкоди, завданої війною

Так, Постановою КМУ від 30 вересня 2022 року внесено зміни до Положення про Державну екологічну інспекцію України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2017 р. № 275.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Що змінилось:

- фахівці Держекоінспекції проводитимуть лабораторний аналіз стану забруднення земель, у тому числі радіоактивний, у зонах безпосереднього впливу викидів і скидів забруднюючих речовин, у тому числі у разі виникнення аварій, надзвичайних ситуацій, військової агресії, військових, терористичних або інших злочинних дій;

- державні інспектори самостійно та безперешкодно обстежуватимуть території та об’єкти, що постраждали внаслідок виникнення аварій, надзвичайних ситуацій, військової агресії, військових, терористичних або інших злочинних дій з метою здійснення розрахунку розміру шкоди, збитків і втрат, завданих навколишньому природному середовищу та природним ресурсам держави.

Нагадуємо, що з початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, фахівці Держекоінспекції здійснювали обстеження пошкоджених територій виключно спільно із правоохоронними органами та у разі залучення. 

Відтепер інспектори зможуть оперативно відпрацьовувати події та передавати матеріали до Оперативного штабу Держекоінспекції та правоохоронних органів.

Працюємо на перемогу!



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці