Цього тижня за порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків довкіллю на суму понад 18,1 млн гривень

Так, у період з  30 вересня по 6 жовтня 2022 року фахівцями Державної екологічної інспекції України складено 92 протоколи про адміністративні правопорушення.  Зокрема за порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму понад 18,1 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Водночас протягом тижня порушники сплатили збитки, завдані довкіллю,  до державного бюджету України, у добровільному та примусовому порядку, на загальну суму  1,7  млн гривень.

Найбільш резонансний факт недотримання природоохоронного законодавства виявлено у Житомирській області. Фахівці  Поліського округу  Держекоінспекції провели розрахунок збитків на суму понад 

14,5 млн гривень за засмічення земельних ресурсів відходами каменеобробної галузі на території, що знаходиться у підпорядкуванні Коростишівської міської ради. Матеріали справи передано до УСБУ в Житомирській області для вжиття заходів реагування.

Крім того, Держекоінспекцією Карпатського округу (Івано-Франківська та Чернівецька області) було пред’явлено претензію ТзОВ «Залізнична пекарня» на суму 3 млн гривень за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Матеріали справи направлено до ГУНП в Івано-Франківській області та Івано-Франківської обласної прокуратури.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці