З початку року порушники природоохоронного законодавства сплатили до державно бюджету понад 56 млн гривень

Так, станом на 30 вересня 2022 року до державного бюджету надійшло:

-  понад 22 млн гривень збитків у добровільному порядку;

- понад 31,2 млн гривень збитків у судовому порядку;

-  майже 2,8 млн гривень штрафних санкцій.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Варто зазначити, що у 2022 році загальна динаміка сплат як добровільних, так і у судовому порядку, зросла у порівняні з аналогічним періодом минулого року у 2,5 рази, зокрема, завдяки ефективній роботі юридичних служб Держекоінспекції.

Водночас наголошуємо, що майже 53% екопорушень, які фіксують державні інспектори, здійснюються невстановленими особами. У результаті, інспектори готують всі необхідні матеріали разом із розрахунками та направляють справи правоохоронним органам для встановлення винних осіб.

У червні 2022 року з метою удосконалення взаємодії між органами прокуратури, Національної поліції України, Служби Безпеки України та державними спеціалізованими установами під час виявлення та здійснення судового розслідування кримінальних правопорушень проти довкілля, затверджено порядок, який визначає процедуру та вимоги, необхідні для ефективного здійснення слідчих дій для виявлення злочинів проти довкілля.

Розраховуємо, що завдяки злагодженим діям та спільним зусиллям досягнемо стандарту:  завдав шкоди довкіллю - сплати збитки у 100% розмірі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці