Держекоінспекція: збитки довкіллю внаслідок забруднення річки Інгулець склали понад 77 млн гривень

Фахівці Придніпровського округу розрахували збитки довкіллю, завдані внаслідок забруднення річки Інгулець, що склали понад  77 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Нагадаємо, що у результаті ракетного удару російських військ 14 вересня 2022 було пошкоджено гідротехнічну споруду Карачунівського водосховища на річці Інгулець у Кривому Різі Дніпропетровської області. Внаслідок руйнування дамби було спричинено затоплення територій  та понад 100 приватних садиб.  Станом на ранок 16.09.2022 р. виток води з водосховища через зруйнований затвор був ліквідований. Об’єм витоку води склав  16 873 м3.

На місці надзвичайної події фахівці лабораторії Держекоінспекції  відібрали проби води для вимірювань показників складу та властивостей вод,  і відповідно до Актів відбору, встановлено, що під час прориву дамби та неконтрольованого витоку води, відбулось забруднення р. Інгулець.  Внаслідок скиду забруднюючих речовин у водний об'єкт зі зворотними водами, навколишньому природному середовищу нашої держави  завдано шкоди на загальну суму понад 77 млн гривень.

Матеріали розрахунку направлено правоохоронцям та до Оперативного штабу  Держекоінспекції.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці