Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 21 по 27 жовтня 2022 року

        З  21 по 27 жовтня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 36 заходів контролю, складено 144 протоколи про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 39 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 42 тис. гривень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 7 млн 449 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 млн 816 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 378 тис. гривень. 

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Закарпатська область

Інспекцією Закарпатської області проведено розрахунок збитків та направлено позов до Ужгородського міськрайонного суду на суму 5 млн 440 тис. 122 грн. внаслідок незаконної рубки на території Чорноголівського лісництва ДП «Великоберезнянське лісове господарство»» площею 5.0 га. Матеріали скеровано до ДБР, територіальне Управління розташоване в м. Львів.

Тернопільська область

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму 644 тис. 248 грн. за незаконний вилов рибних ресурсів громадянином на території гідрологічного заказника місцевого значення «Залозецький став» на території Залозецької селищної ради Тернопільського району. Матеріали для відкриття кримінального провадження направлено до ВП № 2 (м. Зборів) Тернопільського РУ ГУНП в Тернопільській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці