Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 23 по 29 грудня 2022 року

З  23 по 29 грудня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 49 природоохоронних заходів, складено 221 протокол про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 31 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 36 тис. гривень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 979 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 269 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 999 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання зафіксовано у Київській та Полтавській областях: 

 Інспекцією Столичного округу пред’явлено позов ТОВ «Агрофірма «ДІМ» про відшкодування збитків на суму 2 млн 144 тис. 830 грн. заподіяних державі внаслідок самовільного використання водних ресурсів за відсутності спеціального дозволу на користування надрами (підземні води). Позов подано до Господарського суду Київської області.

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на суму

842 тис. 50 грн. за промисловий вилов риби громадянами, на території об’єкту ПЗФ - Регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», сітками з металевого човна в акваторії Камянського водосховища. Матеріали направлено до головного управління Національної поліції у Полтавській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці