Державна екологічна інспекція України повідомляє, що загальна площа засмічених земель на території Луганської області складає 6 030 720,00 м2

Відтак, у період бойових дій на території Луганської області екологічна ситуація значно погіршилась. Інтенсивні бойові операції, використання важкої військової техніки та артилерії призвели до забруднення повітря та водних ресурсів, пошкодження природних екосистем та зниження біологічного розмаїття. Екологічні наслідки бойових дій можуть завдати серйозної шкоди навколишньому середовищу та здоров'ю людей на тривалий час. 

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України!

З жовтня місяця 2022 року розпочалася деокупація Луганської області від збройних формувань російської федерації. Частина території Луганської області перейшла під контроль Української влади, однак ворог продовжує наносити удари по деокупованим населеним пунктам за допомогою важкого озброєння та авіації удари, якими руйнує об’єкти як громадської забудови, так і об’єкти інфраструктури та адміністративні будівлі.Деокуповані населенні пункти Луганської області майже знищено повністю. Перебування на всій території області несе загрозу життю та здоров’ю людей через велику щільність ворожого вогню. 

Варто зазначити, що у зв’язку з постійними обстрілами, відсутня можливість належним чином організовувати поховання людей, їх ховають прямо у дворах жилих будинків. Станом на 21.02.2023 з початку війни офіційно в області загинула 423 людини, з них 36 дітей, також у зв’язку з відсутністю енергопостачання, газу та води, населення розводить багаття у дворах будинків та готує їжу на вулиці біля своїх будинків, що становить додаткову загрозу їх життю та здоров’ю під час обстрілів.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці