На Вінниччині виявлено перших порушників, під час операції «Першоцвіт»

Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області проводиться щорічна операція "Першоцвіт 2019". Метою проведення  операції є збереження об'єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України.

Так, Інспекцією розроблено комплексний план спільних заходів по проведенню операції в 2019 році та затверджено у Вінницькій обласній державній адміністрації, а також розроблено графік виїздів і забезпечення автотранспортом відповідних бригад.

З початку проведення операції Державної екологічної інспекції у Вінницькій області вже виявлено 2 випадки незаконного продажу рослин, занесених до Червоної книги України, а саме підсніжника білосніжного.

На узбіччі автомобільної дороги Вінниця – Вороновиця – Немирів, біля с. Чавульське Немирівського району та на узбіччі автомобільної дороги Вінниця – Вороновиця – Гайсин, біля смт. Вороновиця Вінницького району було затримано двох осіб, які здійснювали продаж підсніжника білосніжного. На порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.2 ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які направлено на розгляд до Немирівського та Вінницького районних судів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці