28 березня відбулось чергове засідання науково експертної ради Державної екологічної інспекції України

Відбулось чергове засідання науково експертної ради Державної екологічної інспекції України з метою обговорення проєкту методики з оцінки шкоди заподіяної внаслідок забруднення атмосферного повітря, у зв’язку зі збройною агресією рф, яка була розроблена експертами Оперативного штабу при Держекоінспекції.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Членом науково експертної ради та старшим науковим співробітником УкрГМІ ДСНС України та НАН України Михайлом Савенцем було представлено презентацію проєкту методики розробленої експертами підгрупи з оцінки шкоди завданої атмосферному повітрю Оперативного штабу Держекоінспекції. Також було обговорено альтернативні підходи та принципи оцінки шкоди завданої атмосферному повітрю.

Відкрив засідання т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції Ігор Зубович. А підсумовував робочу нараду секретар Науково експертної ради Андрій Мороз.

Активну учать в обговоренні взяли Директор інституту гідробіології НАН України Сергій Афанасьєв, старший науковий співробітник ІПММС Андрій Демиденко та заступник директора науково-практичної роботи ДУ "Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМНУ" Олена Турос.

Хотілось би зазначити, що інтерес до засідання також проявили такі міжнародні організації як UNEP, UNECE, UNDP та OSCE.

Нагадаємо, що на базі Державної екологічної інспекції України, як органу, який забезпечує фіксації та розрахунок екологічних наслідків заподіяних Україні, в тому числі внаслідок збройної агресії, 01 березня 2022 р. було створено Оперативний штаб, ініціаторами створення були заступник голови комітету з питань екологічної політики у Верховній Раді України Олена Криворучкіна та т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігор Зубович. У складі Оперативного штабу також було утворено Робочу групу експертів, які розпочала у 2022 році розробку проєктів Методик з оцінки екологічних збитків по ресурсним напрямкам, щоб імплементувати міжнародні принципи та підходи в оцінці збитків.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці