Державна екологічна інспекція України нарахувала суму збитків завданих державі на загальну суму понад 22 млн грн

Шкоду заподіяно аварійним скидом стічних вод у р. Тетерів на Житомирщині, ексдиректору комунального підприємства повідомили про підозру. 

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

У серпні 2021 року комунальне підприємство Житомирської міськради, порушуючи законодавство у сфері охорони навколишнього середовища, зокрема, низки статей Водного кодексу України та Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», допустило аварійний скид стічних вод каналізаційної насосної станції у річку Тетерів. 

Неочищені зворотні води, створюючи загрозу довкіллю, цілодобово потрапляли до річки майже протягом тижня. Аварійні скиди каналізаційних колекторів призвели до критичного забруднення поверхневих вод річки та спричинили масову загибель риби. 

Тоді ж, під процесуальним керівництвом Житомирської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 242 КК України (порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення поверхневих вод, створило небезпеку для довкілля та призвело до масової загибелі риби). 

У ході досудового слідства, з метою встановлення масштабів реально заподіяної шкоди, було призначено та проведено інженерно-екологічну експертизу. 

Днями, на підставі зібраних слідством доказів, колишньому директору комунального підприємства повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 242 КК України. 

Наразі вживаються заходи щодо відшкодування заподіяної шкоди. Триває досудове розслідування, яке проводить Житомирське райуправління поліції. 

Працюємо на перемогу!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці