11 квітня 2023 року відбулась перша робоча онлайн зустріч з членами IMPEL за участю керівництва Держекоінспекції, т.в.о. Голови Ігоря Зубовича та першого заступника Голови Дмитра Заруби

Зустріч очолювала голова правління IMPEL Ана Ізабель Тете Гарсіа.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Нагадаємо, що нещодавно Державну екологічну інспекцію України прийняли до Мережі Європейського Союзу з імплементації та правозастосування екологічного права (IMPEL). Ця подія набула особливої актуальності у зв’язку з набуттям Україною статусу кандидата члена Європейського Союзу.

В зустрічі також взяли участь заступниця голови комітету з питань екологічної політики ВРУ Олена Криворучкіна та секретар Науково експертної ради Держекоінспекції Андрей Мороз. Також на зустрічі виступили висококваліфіковані керівники експертних груп по напрямах з питань екології та природних ресурсів із Європейського Союзу.

Основна діяльність IMPEL здійснюється в рамках проєктної структури та стосується підвищення обізнаності, розбудови потенціалу, експертної оцінки, обміну інформацією та досвідом щодо імплементації, міжнародного співробітництва у сфері правозастосування, а також просування та підтримки практичності та можливості застосування європейського природоохоронного законодавства.

Зауважимо, що IMPEL – це європейська організація, яка займається впровадженням та забезпеченням дотримання екологічного законодавства, яке дозволить Україні налагодити більш ефективний контроль за дотриманням екологічного законодавства на національному рівні та допоможе взаємодіяти з іншими країнами-членами мережі для обміну досвідом та розробки спільних стратегій у сфері захисту довкілля.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці