З 14 по 20 квітня Держекоінспекцією складено 209 протоколів про адміністративні правопорушення

За підсумками тижня, з 14 по 20 квітня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 91  захід контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, складено 209 протоколів про адміністративні правопорушення.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України! 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 33 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 33 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 9 млн 249 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 211 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 768 тис. гривень.

Відтак найбільш резонансними за порушеннями вимог природоохоронного законодавства стали Дніпропетровська та Черкаська області.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 402 тис. 800 грн за засмічення земельних ресурсів, невстановленими особами, твердими побутовими відходами та відходами плівки після крапельного поливу на території с. Грушівка Криворізького району. Матеріали направлено до Криворізької східної окружної прокуратури.

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на суму 6 млн 863 тис. 607 грн за незаконну порубку 215 дерев, без відповідного дозволу, в лінійних захисних насадженнях (біля автодороги) за межами населених пунктів на території Шрамківської ОТГ Золотоніського району. Матеріали направлено до Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці