26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять про трагічну подію, яка сталася 37 років тому - Чорнобильську катастрофу. Ця катастрофа стала найбільшою в історії ядерної енергетики, її наслідки сильно вплинули на життя тисяч людей та природне середовище. За екологічними наслідками аварія переросла у планетарну катастрофу: радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи.

Ми вшановуємо тих, хто загинув чи постраждав від наслідків катастрофи, а також тих, хто працював на ліквідації наслідків. Цей день поділив життя багатьох людей на «до» та «після», залишивши по собі глибокий відбиток у пам’яті. 

Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність та високий патріотизм зупиняючи ядерну катастрофу. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації. 

Ця річниця нагадує нам про необхідність зберігання пам'яті про минуле та про забезпечення безпеки в майбутньому. Ми повинні зробити все можливе, щоб запобігти повторенню подібних катастроф, а також забезпечити безпеку для майбутніх поколінь. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці