Публічне обговорення Антикорупційної програми Держекоінспекції

27 квітня 2023 року відбулось публічне громадське обговорення проєкту Антикорупційної програми Державної екологічної інспекції України на 2023 - 2024 роки. За допомогою програмного забезпечення ZOOM було проведено зустріч (нараду), на якій брали участь представники різних громадських організацій та асоціацій.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Присутні на зустрічі були президентка Асоціації професіоналів довкілля «PAEW» Людмила Циганок, представник Асоціації «Національна дорожня асоціація якості» Ігор Жданюк, та представник Громадської спілки «Досить труїти Кривий Ріг» Єгор Зеленяк.

Під час публічного заходу було обговорено положення проєкту Програми, проведеної оцінки корупційних ризиків у діяльності Держекоінспекції, внутрішніх та зовнішніх чинників, які сприяють здійсненню корупційного або пов’язаного із корупцією правопорушення працівниками Держекоінспекції, а також заходів щодо їх усунення та мінімізації.

Від зовнішніх заінтересованих сторін пропозицій та зауважень щодо внесення змін не надійшло.

За результатами публічного обговорення було визнано, що проєкт Програми є таким, що підлягає погодженню Національним агентством з питань запобігання корупції.

Зустріч була проведена успішно та з максимальною відкритістю та прозорістю.

Загальна думка учасників зустрічі була такою, що Антикорупційна програма Держекоінспекції на 2023-2024 роки є дуже важливим документом, який має сприяти підвищенню рівня прозорості та ефективності діяльності інспекції. Водночас було зауважено, що її реалізація повинна бути постійно моніторингована та відкрита для громадськості. На завершення зустрічі було прийнято рішення направити проєкт Програми на погодження Національному агентству з питань запобігання корупції, після чого він буде офіційно опублікований на сайті Держекоінспекції та буде доступний для ознайомлення всім зацікавленим особам.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці