Територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції Українискладено 256 протоколів про адміністративні правопорушення

З  21 по 27 квітня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 121 захід контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 256 протоколів про адміністративні правопорушення. 


Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 51 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 27 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 106 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 173 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму  

706 тис. гривень.


Відтак найбільш резонансними за порушеннями вимог природоохоронного законодавства стали Волинська, Дніпропетровська та Київська області.


Інспекцією у Волинській області проведено розрахунок збитків на суму 914 тис. 685 грн. за незаконний вилов риби, забороненими знаряддями лову, у нерестовий період 2023 року на оз. Велике Оріхове, що входить до складу гідрологічного заказника місцевого значення «Оріховський» Ковельського району. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до відділення поліції № 2 (с. Ратне) Ковельського РУП ГУНП у Волинській області.


Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 686 тис. 716 грн. за забруднення земельних ресурсів водою невідомого походження, невстановленими особами, на території міста Кривий Ріг. Матеріали направлено до СВ ВП № 4 КРУП ГУНП в Дніпропетровській області.


Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків на суму 588 тис. 13 грн. за грубе порушення правил рибальства під час нерестової заборони, а саме, вилов громадянином 132 кг риби забороненими знаряддями лову. Матеріали направлено до Бориспільського РУП ГУНП в Київській області.


Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці