Єдність в різноманітності: Привітання з Днем Європи

З нагоди Дня Європи 2023 Держекоінспекція від щирого серця вітає всіх українців та жителів Європейського Союзу. Цього року ми разом відзначаємо цей важливий день в історії нашого континенту, коли ми згуртувалися, щоб стати сильнішими разом.

Україна, як країна-кандидат на вступ до ЄС, є повноправним членом родини європейських народів зі спільними цінностями та прагненнями. Ми віддаємо наш внесок у мир, безпеку та процвітання нашого континенту, і наші Збройні Сили міцно стоять на захисті всієї Вільної Європи.

Цього року ми вкотре стверджуємо свою приналежність до європейського простору, де цінність людського життя та демократія є найважливішими цінностями. Ми не забуваємо нашу історію та вшановуємо полеглих у Другій світовій війні, але ми обираємо свідомо європейські традиції, щоб пам'ятати та примирятись, а не святкувати перемогу в радянсько-російському квазірелігійному культі.

Ми не просто синхронізуємо свій календар з європейським, ми вкотре стверджуємо свою приналежність до ціннісного простору, де немає місця Дню перемоги в радянсько-російському квазірелігійному культі переможців. Після Революції Гідності 2014 року, ми почали відходити від радянської традиції «победобєсія», заміщуючи нав‘язані традиції на свідомо обрані європейські.

Нехай цей День Європи стане нагадуванням про те, що ми разом можемо змінити світ на краще, коли згуртуємося та діємо разом. Давайте зберігати нашу єдність та співпрацю, щоб ми могли продовжувати будувати майбутнє разом, на основі спільних цінностей та ідеалів.

З Днем Європи!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці