До Інспекції у Чернігівській області завітали школярі

Доброю традицією для Державної екологічної інспекції у Чернігівській області стало проводити пізнавальні екскурсії для студенів та школярів. Так, 21 лютого до Інспекції завітали учні 9-10 класів комунального закладу "Березнянський навчально-реабілітаційний центр» з смт Березна Менського району Чернігівської області.

Екскурсія розпочалась з ознайомлення роботи відділу інструментально-лабораторного контролю, з наявним лабораторним обладнанням, порядком проведення відборів проб води, ґрунту, атмосферного повітря, методиками та приладами для визначення забруднюючих речовин, також учням показали проведення  цікавих хімічних реакції.

Далі спеціалісти відділу природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу розповіли про свою роботу, основні екологічні проблеми області, природоохоронні акції, зокрема про Операцію «Першоцвіт», яка наразі проводиться в області. Особливу увагу приділено розповіді про рідкісних та зникаючих представників видів флори та фауни Чернігівщини, які занесені до  Червоної книги України.

Та найбільше захоплення в юних глядачів викликав запуск квадрокоптера, де кожен бажаючий зміг покерувати. 

Крім того, школярам було організовано відвідування Чернігівського обласного центру гідрометеорології, що знаходиться в одному приміщенні з Інспекцією, де учням розповіли про роботу синоптика, який складає прогнози погоди, видає дані про  штормові попередження!

У свою чергу школярі та їхній класний керівник подякували за цікаву й змістовну екскурсію. 

Після всього побаченого діти поділились своїми враженнями та думками. Можливо, для когось із них перша в житті екскурсія до природоохоронної організації стане приводом для роздумів про збереження і раціонального використання природних ресурсів, а можливо комусь допоможе у виборі майбутньої професії. Саме такі просвітницькі акції допомагають прищепити любов до природи рідного краю. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці