Завдяки співпраці Державної екологічної інспекції України з IMPEL (Мережі Європейського Союзу з імплементації та правозастосування екологічного права) представники Держекоінспекції беруть участь у заходах, організованих IMPEL

Метою IMPEL є створення необхідного імпульсу в Європейському співтоваристві для досягнення прогресу в забезпеченні більш ефективного застосування екологічного законодавства. IMPEL - це форум для практиків у сфері навколишнього середовища для обміну інформацією та передачі знань у неформальній формі, включаючи обговорення труднощів та обмін передовим досвідом.

14-15 листопада 2023 року в м. Скоп’є (Північна Македонія) представник Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу К. Зінкін взяв участь в IMPEL конференції «Water & Land Remediation Conference». У Ході зазначеної конференції були опрацьовані питання управління забрудненими територіями в країнах ЕС.

За матеріалами конференції 06.12.2023 Держекоінспекцією було організовано та проведено семінар за темою «Досвід іноземних країн у контролі та відновленні деградованих ґрунтів» для державних інспекторів територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції, в межах якого представник Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу К. Зінкін ознайомив учасників семінару про досвід управління забрудненими територіями в Північній Македонії, Сербії, Польщі, Словенії, Естонії, Фінляндії, Чеській республіці, Словацькій республіці, Албанії, Румунії, республіці Косово.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці