З 22 по 28 грудня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 209 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 160 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 43 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 48 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 245 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 112 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 680 тис. грн.

Найбільш резонансною за порушенням вимог природоохоронного законодавства стала Миколаївська область.

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 812 тис. 746 грн за незаконну порубку 55 живоростучих дерев у захисному насадженні лінійного типу біля автомобільної дороги загального користування державного значення, на відстані близько 1,8 км з правої сторони дороги у напрямку м. Миколаєва. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення передано до ГУ НП в Миколаївській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці