З  26 січня по 01 лютого 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 166 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 144 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 43 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 44 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 3 млн 194 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 634 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 7 млн 338 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Дніпропетровська та Івано-Франківська області.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 489 тис. 401 грн. за незаконну рубку 104 дерев породи «дуб» до ступеня припинення росту, невстановленими особами, в межах П'ятихатської міської територіальної громади, в районі старого переїзду «Касилівка», біля нового автовіадуку траси «П’ятихатки - Комісарівка». Матеріали направлено до ГУНП в Дніпропетровській області та Дніпропетровської обласної прокуратури.

Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків на суму 744 тис. 589 грн. за незаконну рубку невстановленими особами 71 сироростучого дерева різних порід  за межами с. Розточки на території Витвицької сільської ради ТГ Калуського району. Матеріали направлено до СВ ВП № 1 (м. Долина) Калуської РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці