З  09 по 15 лютого 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України складено 217 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 186 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 56 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 51 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 6 млн 705 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 412 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 91 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Житомирська, Запорізька та Івано-Франківська області.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 859 тис. 130 грн за незаконну порубку 24 дерев породи тополя вздовж автомобільної дороги між селами Велика Рача та Вишевичі, на території Вишевицької ТГ Житомирського району. Матеріали направлено до Слідчого Управління ГУНП у Житомирській області.

Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків на суму 967 тис. 666 грн за незаконну рубку, невстановленими особами, дерев породи «сосна звичайна» та «тополя» до ступеня припинення росту за допомогою механічних засобів (бензопила), на території загальногеологічного заказника загальнодержавного значення «Дніпровські пороги» (о. Хортиця). Матеріали направлено до Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області.

Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків на суму 4 млн 191 тис. 10 грн за незаконну порубку 36 сироростучих та сухостійних дерев різних порід на території загальнозоологічного заказника «Чорний ліс» на території  Калуського району. Матеріали направлено до Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці