16 лютого відбувся публічний звіт т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігоря Зубовича про результати роботи за 2023 рік

За час від затвердження постанови КМУ №303 було припинено планові заходи державного нагляду, проте проведено 89 позапланових перевірок за погодженням Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Також, проведено 6109 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів у 2023 році.

У цьому звіті також вказано, що було складено 10762 протоколів про адміністративні правопорушення, накладено штрафні санкції на 10107 порушників природоохоронного законодавства на суму 2 млн 788 тис грн. Також, зафіксовано відкриття 781 кримінальних проваджень та стягнуто штрафних санкцій на суму 2,8 млн грн.

Найважливішим аспектом стало впровадження інтерактивної мапи України, яка відображає збитки, завдані довкіллю внаслідок збройної агресії Російської Федерації в кожній області. Цей проект спрямований на систематизацію та візуалізацію інформації щодо екологічних збитків та дозволяє аналізувати розміри та розподіл збитків, а також забезпечує зручний інструмент для моніторингу та планування екологічних заходів. Також, розроблено дашборд по збитках, заподіяних в результаті самовільного користування надрами в Автономній Республіці Крим за період окупації, що становить 468 млрд. гривень, та орієнтовна сума, яка не отримана від реалізації виловлених водних біоресурсів в Чорному та Азовському морях за період збройної агресії РФ і становить 5,4 млрд. грн.

Ознайомитись зі звітом можете за  посиланням https://dei.gov.ua/post/2834

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці