У Києві, 7 березня о 16:00, у приміщенні Національної бібліотеки України для дітей, відбулося урочисте підписання положення ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків під назвою "Майбутнє планети у наших руках!"

У заході взяли участь видатні особистості та представники організацій, серед них: Генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей та президент ГО "Українська асоціація працівників бібліотек для дітей" Алла ГОРДІЄНКО, заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена КРАМАРЕНКО, народний депутат України IX скликання Олена КРИВОРУЧКІНА, т.в.о. голови Державної екологічної інспекції України Ігор ЗУБОВИЧ, Перший секретар посольства Азербайджанської Республіки в Україні Фарід Бабаєв, Генеральний директор Державної Нафтової Компанії Азербайджанської Республіки SOCAR Energy в Україні Ельчін МАМЄДОВ, голова Національної спілки художників України Костянтин ЧЕРНЯВСЬКИЙ та засновник БО "Фонд Миколи Томенка 'Рідна країна'" Микола ТОМЕНКО.

Організаторами конкурсу є Національна бібліотека України для дітей, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, народний депутат України IX скликання Олена Криворучкіна, Державна екологічна інспекція України, Посольство Азербайджанської Республіки в Україні, Державна Нафтова Компанія Азербайджанської Республіки SOCAR Energy в Україні, Національна спілка художників України, БО "Фонд Миколи Томенка 'Рідна країна'", ГО "Українська асоціація працівників бібліотек для дітей", за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Мета конкурсу полягає у привертанні уваги до проблеми екосистем України та світу, вихованні у дітей бережливого ставлення до природи та розкритті у їхній творчості прагнення до відновлення і збереження природних ресурсів планети та України зокрема. Основні завдання конкурсу включають формування екологічної компетентності дітей, стимулювання їхньої пізнавальної активності та творчих здібностей, промоцію заходів у сфері охорони навколишнього середовища, популяризацію екологічного способу життя і мислення, утвердження екоцінностей і поваги до своєї Батьківщини, бажання читати та ілюструвати книжки екологічної тематики, сприяння екологічному розвитку дружної до довкілля особистості та її ідентифікації з природою.

Під час тривання конкурсу протягом трьох років взяли участь понад 9188 учасників. За результатами конкурсів, щорічно видається Альманах кращих робіт, який формується із 100 кращих малюнків учасників. Оголошення та відзначення переможців традиційно відбудеться 22 квітня, у Всесвітній день Землі, у Національній бібліотеці України для дітей.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці