З  01 по 07 березня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України складено 269 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 289 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 96 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 83 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 6 млн 217 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 93 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 467 тис. грн.

Найбільш резонансними за  порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Житомирська, Кіровоградська та Одеська області.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 984 тис. 193 грн. за незаконну порубку 10 сироростучих дерев породи «дуб» у лісовому заказнику місцевого значення «Словечанський кряж» Усівського лісництва філії «Словечанське лісове господарство» ДП «Ліси України». Матеріали направлено до Слідчого управління ГУНП в Житомирській області для вжиття заходів реагування.

Інспекцією Придніпровського округу пред’явлено претензію, громадянину, на суму 735 тис. 165 грн. за незаконний вилов водних біоресурсів, забороненими знаряддями лову, в акваторії Кам’янського водосховища р. Дніпро на території Онуфріївської селищної ради Олександрійського району.

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 896 тис. 341 грн. за вилов риби громадянами, у Жебріянівській бухті біля с.Приморське  Ізмаїльського (Кілійського) району, промисловими знаряддями лову (сітками), при відсутності дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у Чорному морі. Матеріали направлено до Кілійського районного суду Одеської області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці