З  29 березня по 04 квітня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України складено 293 протоколи про адміністративні правопорушення

Проведено 242 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 96 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 83 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 13 млн 647 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 241 млн 36 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 454 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Житомирська, Кіровоградська та Одеська області.

Інспекцією Поліського округу пред’явлено претензію КП «Експлуатація штучних споруд» та ПП «Елітбуд-1» на суму 228 млн 970 тис. 739 грн за розміщення будівельних відходів на відкритих земельних ділянках, які належать до земель водного фонду.

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Дубровицькій міській раді, на суму 4 млн 913 тис. 996 грн, за незаконну рубку 840 дерев різних порід на земельних ділянках лісогосподарського призначення, які перебувають у запасі Дубровицької міської ради.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Рівнянській сільській раді, на суму 2 млн 159 тис. 626 грн за порушення встановленого режиму території ландшафтного заказника місцевого значення «Косюрівський», неналежної охорони, що призвело до знищення дерев в межах території природно-заповідного фонду. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області. 

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 226 тис. 686 грн за вилов риби промисловими знаряддями лову, громадянами, при відсутності дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів, у Хаджибейському лимані біля с. Паліївка Вигодянської ТГ. Матеріали надіслані до Біляївського районного суду Одеської області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці