З 05 по 11 квітня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України складено 351 протокол про адміністративні правопорушення

Проведено 293 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 103 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 84 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 8 млн 841 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 6 млн 666 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 65 тис. грн.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Одеська та Хмельницька області.

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 106 тис. 703 грн за вилов риби, громадянином, без дозвільних документів на спеціальне використання природних ресурсів у межах території природно-заповідного фонду, а саме у Тилігульському лимані, в межах Регіонального ландшафтного парку «Тилігульський», біля с. Кошари Южненської міської територіальної громади Одеського району. Матеріали направлено до Комінтернівського районного суду Одеської області.

 

Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію громадянину на суму 5 млн 737 тис. 88 грн, за незаконну порубку 651 дерева без документів дозвільного характеру, на території Деражнянської міської територіальної громади Хмельницького району в смузі відведення автодороги загального користування місцевого значення «Деражня – Явтухи» (дві сторони). Матеріали направлено до СБУ у Хмельницькій області. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці