Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 29 березня по 04 квітня 2019 року

          З 29 березня по 04 квітня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 863 перевірки на 328 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 875 протоколів про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 199 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 184 тис. гривень.

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 12 млн 422 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 10 млн 655 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 393 тис. гривень.

         З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності за позовною заявою Інспекції у Харківській області за рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність трьох суб’єктів господарювання.

         Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

         Дніпропетровська область

         Інспекцією у Дніпропетровській області проведено розрахунок збитків
на суму 732 тис. 431 грн. за фактом незаконної вирубки дерев невстановленими особами поблизу с. Горького на території Дніпровського району. Матеріали направлено до СВ Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області.

         Луганська область

         Інспекцією у Луганській області проведено розрахунок збитків на суму
553 тис. 661 грн. за фактом самовільного зайняття невстановленими особами
земельної ділянки та зняття родючого шару ґрунту на території Попаснянського району. Матеріали направлено до Попаснянського ВП ГУНП в Луганській області.

        Львівська область

        Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків
та пред’явлено претензію на суму 3 млн 55 тис. 635 грн. КП «Жовківське ВУВКГ» за самовільний забір підземних вод. Готуються матеріали для скерування
до Прокуратури Львівської області.

        Херсонська область

        Інспекцією у Херсонській області проведено розрахунок збитків
та пред’явлено претензію Каланчацькому комунальному унітарному підприємству «Джерело» на суму 7 млн 18 тис. 935 грн за наднормативний скид забруднюючих речовин зі зворотними водами до водного об’єкту.  Матеріали направлено до Прокуратури Херсонської області.

       Найбільш резонансні події за тиждень

       Запорізька область

          Виявлено та ліквідовано 87 пожеж на площі 26,21 га (горіла суха трава, очерет, сміття та лісова підстилка), в т.ч.: 1,4 га на території Веселівського лісництва ДП «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство».

        Триває карантин у зв’язку з виявленням 26.03.2019 у трупів диких кабанів ДНК вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території Національного заповідника «Хортиця». Визначена 3-х кілометрова зона захисту
від епізоотичного осередку та 10-ти кілометрова зона нагляду.

        Київська область

        Виявлено та ліквідовано 221 пожежу трав’яного настилу на загальній площі 262,37 га та 2 загорання торфу на загальній площі  0,12 га.

        Миколаївська область

        Триває карантин у зв’язку з виявленням 07.03.2019 ДНК вірусу африканської чуми свиней у приватному домогосподарстві с. Котляреве, Вітовського району. Карантин оголошено в межах села Котляреве та 3-х км зоні навколо селища.

        Чернігівська область

        Виявлено та ліквідовано 213 випадків загорання сухої трави на площі
818,19 га по причині необережного поводження з вогнем.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці